İFTAR PROGRAMIMIZ YAPILDI

Geleneksek hale gelen Balıklısu Derneğimizin iftar programı 11 Haziran pazar günü yapıldı.Çok sayıda üye ve hemşehrilerimizin katılımı ile gerçekleşen iftarımız,  Zeytinburnu Merkezefendi İmam-Hatip Lisesinin yemekhanesinde yapıldı.

Program,Kur’an tilaveti, akşam ezanı ve yemek duası ile başladı. Ezanın okunması ile kadın-erkek,çocuklar  ve gençler hep birlikte oruçlarını açtılar, yemekler yenildi. Proramın sunucusu Sinan Aydoğdu konuşmalar bölümünde, Dernek Başkan yardımcısı Ali Kemal Er’i kürsüye davet etti. Ali Kemal Er “İnsanların birlikte yaşamaya mecbur olduklarını ve birbirine yardım ederek yaşamanın güzelliklerinden bahsetti. Dernekçilik de bu olayın gerçekleşmesi için bir vesile olduğunu ifade etti.”

Daha sonra Dernek Başkanımız Yahya Harmandar kürsüye gelerek şunları söyledi.”Katılımcıları selamladı.Bu yıl bir ilkin yaşandığını söyledi. Hanım ve çocukların da iftara iştirak ettiğini ve bunun sevindirici olduğunu anlattı. İftarın düzenlenmesinde maddi desteği olanları tebrik etti. Derneğimizin 25. yaşına girdiğini ve gençlerin de birlikte hareket etmesini ve sosyal faaliyetlerde bulunmasını istedi. Ayrıca İlim Yayma Cemiyeti Müdürü İsmail Beşikçi’ye, Dernek organizasyonunda tertip ve düzenin sağlanmasından görevli, Ahmet Tosun beye teşekkür etti”.

Daha sonra serbest mikrofon uygulaması yapıldı Konuşmcılar proramın güzelliğinden ve katılımın yüksek olmasının sevincini ifade ettiler. Ayrıca bu tür prağramların tekrarını istediler.

Cemaatle namazı Enes Küçükada kıldırdı. Sonra çay faslı başladı. Katılımcılar çay ve kuruyemiş eşliğinde bol bol sohbet ettiler. Kullanılan Mekanın güzelliğnden ve sessizliğinden oldukça memnun kaldıkları görüldü. Ayrılırken de proğramı düzenleyen dernek yetkililerimize çok çok teşekkür ettiler.