Köyümüzden Manzaralar

Köyümüzün muhteşem manzarası bir başkadır. Orada olabilmek, orada bir yudum nefes teneffüs edebilmek dünyalara değer. Devamı »

Esnaf ve Sanatkârlarımız

İş adamı, matbaacı ve ambalajcı

1948 Balıklısu köyü doğumlu, ilköğrenimini Saraycık köyü ilkokulunda tamamladı. 1963 yılında İstanbul’a geldi. Lokantada garson olarak çalıştı. 1965 yılında Çatalkaya ambalaj sanayiinde işe başladı. 1969 da ayrıldı.Kasımpaşa yıldız kutu imalat sanayisinde işe başladı.1970 de askere gitti. Dönüşte aynı iş yerinde tekrar işe başladı.
1972 yılında Cağaloğlu’nda bir ambalaj atölyesine ortak oldu. 1973 yılında ortağından ayrılarak Çemberlitaş’ta kendi atölyesini açtı. 1977 de ambalaj işini bırakıp; Bahçelievler’de züccaciye mağazası açtı. 1982 de o işi de bırakıp 1988 e kadar pazarlamacılık ve pazarcılık yaptı.
1988 de Zeytinburnu’nda koli imalatına başladı. Hala burada çalışmalarını devam ettiriyor. Derneğimizin yardımsever üyelerinden biri olan Abdullah KÜÇÜKADA evli ve 3 çocuk babasıdır. İşini ciddi bi şekilde takip eder, çalışmaları imalat sanayine yöneliktir.

Esnaf

1969 Balıklısu köyü doğumlu olup, ilköğrenimini Balıklısu köyü ilkokulunda tamamladı. İstanbul Fındıkzade Ortaokulunu bitirdi.
Şoförlüğe merakı vardı. Bir süre dolmuşlarda şoförlük yaptı. Ticari taksi sahibi olup halen mesleğini devam ettirmektedir. Evli ve 4 çocuk babası olan Ahmet HARMANDAR derneğimizin kuruluşundan itibaren çesşitli kademelerde görev aldı.
Otomobilciler odası seçimlerinde yönetim kuruluna girmek için çalıştı. Siyasetle ilgilenmektedir. Halen bir siyasi partinin yönetim kurulunda görevli bulunmaktadır.

Esnaf

1965 yılında Balıklısu köyünde doğdu. İlköğrenimini Balıklısu ilkokulunda yaptı. Ortaokulu İstanbul’a gelip, Haznedar Ortaokulunda bitirdi.
Şoförlük mesleğinin cazibesine kapılarak İstanbul trafiğinde otomobil kullandı. Halen ticari taksi işletmeciliği yapmakta olup, derneğimizin kuruluşundan itibaren önemli kademelerde görev aldı.
Sempatik bir kişiliğe sahip olup, aldığı görevi başarıyla yerine getirmeye çalışır.Yardımseverliği ve güleryüzlü oluşuyla dikkat çeker.Evli ve iki çocuk babasıdır.

Sanatkar

1965 yılında Balıklısu köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimini Balıklısu köyü ilkokulunda tamamladı.
1979 yılında İstanbul’ a geldi. Kocasinan’da bir otomobil tamirhanesinde çalışmaya başladı. Daha sonra ford servisinde çalışmaya başladı. Topkapı sanayi sitesinde çalışmasına devam etti. Renault servisinde çalışmaya başladı.
18 yaşına geldiğinde İGS konfeksiyon fabrikasının otomobillerini tamir etmek için teklif aldı. Motor ustası olarak fabrikada çalışmaya başladı.
1985 de asker oldu. Aakerliğini tank şoförü ve tabur komutanı şoförü olarak tamamladı.
1986 yılı Ekim ayında Avcılar’da kendi adına dükkan açtı. Burada çalışmalarına 2 yıl devam etti. Sonra Kocasinan sanayi sitesine taşındı.1989 yılında evlendi ve 2 çocuk babasıdır. Şu anda iş yerini Kocasinan’da oturduğu evin altına taşımıştır. Mesleğinde başarılı bir grafik çizmektedir. Bir çok kuruluştan sertifika almıştır. Teknolojiyi yakından takip edip, her türlü aracın tamir ve bakımını rahatlıkla yapmaktadır. Mesleğini sevmektedir. Müşterilerin de memnun etmeye çalışır. Kuruluşundan itibaren derneğimizde görev almıştır. Hayırseverliliği ile tanınmaktadır.

Esnaf

1961 Balıklısu köyü doğumludur. İlkokulu Balıklısu köyünde okudu. Daha sonra dayısı Sebahattin TOSUN tarafından İstanbul’a getirildi. Şoförlük mesleğini öğrendi. Bir süre Zeytinburnu minibüs hattında yolcu taşımacılığı yaptı.
Daha sonra ticari taksi sahibi oldu. Halen mesleğine devam etmektedir. Derneğimizin üyesi olup, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Esnaf

1964 Balıklısu köyü doğumlu. İlkokulu Balıklısu köyünde okudu. Araba ve şoförlüğe aşırı merakı merakı yüzünden kısa sürede kendini yetiştirdi.
Uzun yıllar yolcu ve yük taşımacılığı yaptı. Daha sonra kendine ait bir kamyon ile taşımacılık sektöründe mesleğini icra etmektedir.
Evli ve üç çocuk babası olup, derneğimizin kuruluşundan itibaren yanımızda yer almıştır.Hayırseverliği ile ve hoş sohbetiyle tanınır.

Esnaf ve Bilgisayarcı

1975 yılında Bakırköy’de dünyaya geldi. İlköğrenimini Avcılar Firuzköy ilkokulunda tamamladı. Aynı ilçede ortaokulu ve teknik liseyi okudu. Trakya üniversitesi bilgisayar programcılığını bitirdi.
1995 de askere gitti. Dönüşünde Topkapı işmerkezi-2 de bulunan ER bilgisayar firmasında işe başladı. Kardeşinin matbaacılık sektörüne girmesiyle bilgisayar şirketini kendisi idare etmeye başladı. Exper firmasının bayisi olup, bilgsayar bakım, onarım ve pazarlama işi yapmaktadır. Mesleğinde de kendini kabul ettirmiştir.
Derneğimizin üyesi olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Esnaf

1959 Balıklısu köyü doğumludur.İlkokulu Balıklısu köyünde okudu. Daha sonra İstanbul’a geldi. Araba ve şoförlük mesleğine meraklı idi. İstanbul’da uzun yıllar otomobil ve minibüs şoförlüğü yaptı.
Halen Zeytinburnu-Topkapı minibüs hattında yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Derneğimizin üyesi olup, evli ve üç çocuk babasıdır. Derneğimizin çeşitli kademelerinde görev almıştır.