Köyümüzden Manzaralar

Köyümüzün muhteşem manzarası bir başkadır. Orada olabilmek, orada bir yudum nefes teneffüs edebilmek dünyalara değer. Devamı »

BAŞARI DİLEKLERİMİZ

Bilindiği gibi her yıl binlerce öğrencimiz ortaokuldan liselere geçmek için imtihanlara girmektedir.Bu olay çocuklarımız için önemli derecede heyecan oluşturmaktadır. 26-27 Nisan tarihlerinde yapılan II.TEOG  imtihanına giren bütün öğrencilerimize başarılar dileriz. Allah her birine zihin açıklıkları versin.

TEBRİK

Miraç kandilinizi tebrik eder,Allah’tan sağlıklı,mutlu ve huzurlu günler dileriz.

Fındık Üreticisine TMO Sevinci

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), 24 Nisan Pazartesi gününden itibaren Giresun kalite fındığı kilogramı 10,5 liradan, Levant kalite fındığı ise kilogramı 10 liradan almaya başlayacağını açıklaması fındık üreticisi sevinçle karşıladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fiyatın bekledikleri seviyede olmadığını fakat devletin üreticiye sahip çıkmasını önemsediklerini söyledi. 2009 yılında serbest piyasa koşullarına bırakılan fındık piyasasın yeniden devletin desteğini almasıyla harekete geçeceğini belirten Karan, “Sektörde bir tekelleşme söz konusuydu, 3-5 tane tekelci firmanın eline bırakılmıştı üretici. Bu saatten sonra TMO’nun da devreye girmesiyle beraber üretici sahipsiz olmadığını gösterdi. Bu yıl ve bundan sonra ki yıllarda da alımın devam edeceğini umarak üretici açısından olumlu olduğunu düşünüyoruz. Tabi Giresun ve diğer bölgeler için açıklanan bir rakam var rakam çok makul bir rakam değil ama inşallah önümüzde ki sezon bunun düzeltmesi yapılır diye düşünüyoruz” dedi.

“TMO’YA FINDIK GİTMEZSE FİYATLAR BU ŞEKİLDE KALIR”

TMO alıma müdahale etmeseydi fiyatların 7-8 lira bandına kadar düşeceğini ifade eden Karan şöyle devam etti:

“Giresun’da alım yeri 2 tane diye bilgi aldık ama diğer ilçeler buraya fındık getire bilir mi bilmiyoruz. Onun için alım yerlerinin çoğaltılmasını istiyoruz. Bizim için en önemli olan sektördeki tekelleşmenin önünde devletin üreticinin yanında olmasını önemsiyoruz. Fiyat bizim beklentilerimiz gibi olmadı ama tabi TMO müdahale etmeseydi şuan ki fiyatlara belki üretici fındık satamayacaktı. TMO alım yapmasaydı fiyatlar7-8 lira bandına kadar düşebilirdi. Şuanda yeni sezona yaklaşık 3 buçuk ay gibi bir süre kaldı bu süre içerisinde eldeki fındık TMO’nun çekeceği fındığa da bağlı. TMO ciddi anlamda bir fındık çekerse piyasada bir fındık ihtiyacı hızlı bir şekilde oluşmaya başlayacak ve o zaman piyasaya yansır. TMO’ya fındık gitmez ve çekemezse de fiyat bu seviyelerde kalabilir.”

“Tarım Bakanlığı Türkiye’de tekelleşme olduğunu gördü” diyen Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, “TMO’nun alımı ile 10 liranın aşağısına fiyat düşmeyecek gibi görünüyor. Fındık bundan sonraki fiyatı arz talep dengesine göre değişir yine ama şuanki uygulanan fındık taban fiyatı gibi olmuş fakat bekleyip göreceğiz. Fiyat bizim beklentimiz bu şekilde değildi, beklentimiz daha yüksekti fakat buna da duacıyız. Tarım bakanlığı Türkiye’de tekelleşme olduğunu gördü, üreticinin mağdur olduğunu gördü ve müdahale alımına başladı. İnşallah bu alım önümüzdeki, yıllarda bu devam eder” diye konuştu.

12.KONGREMİZİ YAPTIK

9 Nisan 2017 pazar günü derneğimizin 12. olağan kongremizi yaptık. Divan başkanlığını Ahmet Tosun’un yaptığı kongrede yeni yönetim kurulumuz da belirlendi.Başkanlığa-Yahya Harmandar,

Başkan Yardımcılığına-Ali Kemal Er,

Sekreterliğe-İ.Ethem Er,

Muhasipliğe-Şevki Harmandar,

Üyeliğe-Nuri Büyükkaya,

Denetleme Kurulu üyeleri:Namık Uslu,Aycan Er,Zeki Tosunoğlu seçilmişlerdir.Hayırlı olsun.Başarılar dileriz.

Başbakan Yardımcısı Canikli ve Vali Karahan’dan Keşap Hükümet Konağı Açılışı

Bir dizi açılış ve temel atma töreni için ilimizde bulunan Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli açılış programlarının 3.gününde Sayın Valimiz Hasan Karahan ile birlikte yapımı tamamlanan yeni  Keşap Hükümet Konağının resmi açılışını gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve 2014 yılı Şubat ayında yapımına başlanan 3 Bin 265 m2 toplam inşaat alanına sahip 2 bodrum + zemin  + 3 kattan olmak üzere 5 kattan oluşan Keşap Hükümet Konağının açılışı için bugün (06 Nisan 2017 Perşembe) Keşap ilçemizde açılış töreni yapıldı.

Açılışta konuşan Vali Hasan Karahan, ilçeye son derece modern bir kaymakamlık hizmet binası kazandırmaktan duydukları mutluluğu belirterek, “Hükümet konağımız ilçemize hayırlı olsun. Giresun ilimizde hükümet konakları konusunda mesafe aldık. Alucra’ya hükümet konağı açtık. Bulancak hükümet konağını açtık. Güce hükümet konağı açacağız. Ancak Sayın Başbakan Yardımcımızın programları yoğun olduğu için daha sonra açılışı gerçekleştireceğiz. Bugün de hep beraber sizlerin katılımlarıyla Keşap Hükümet Konağını açıyoruz. Hayırlı olsun. Emeği geçerlere teşekkür ediyorum. Tek noktada hızlı güler yüzlü hizmet anlayışımızla vatandaşımızı her daim gece gündüz 24 saat hizmetindeyiz. Giresunlu hemşerilerimiz Keşaplı hemşerilerimizin her zaman hizmetindeyiz. Bu konuda biz onların emrindeyiz. Elimizden geleni yapacağız. Hükümet konaklarımızda açıklarımız var. Sayın bakanımız biliyorlar. En kısa zamanda tamamlayarak hükümet konağının vatandaşın çok rahat ulaşabildiği hizmetleri en iyi şekilde nizam edeceğiz. Bu konuda kararlıyız. Hayırlı olsun Keşap’ımıza. Güzel günlerde kullanın inşallah” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de “Şimdi burada deniz manzaralı hükümet konağına bakıp ta burada keyif çatacaklar diye düşünmeyin. Burada memurlar amirler deniz manzaralı odalarda kabul edecekler çay ısmarlayacaklar size hizmet edecekler. Bu hükümet konağı sizin için. Gerçekten güzel bir tesis. Bu tür tesisler yapılıyor. Yapınca en güzelini yapmak lazım.  Ben dikkat ettim son yıllarda bütün kamu binalarının görsel olarak mimariyi değiştirdik. Yani eski hastane binaları, hükümet konukları askeri binalarını hatırlarsanız hakikaten insan girmek istemez içine. Eski hastane binalarına girerseniz sağlam girerseniz hasta çıkarsınız. Böyleydi eskiden. Ama şimdi diğer devlet binaları için de geçerli. Devlet binalarının yüzü soğuktur. Bide koyu kahverengi ya da turuncu insanın tüylerini diken diken eden bir rengi vardır. İnsan girmek istemez. Ama bunlar geçti artık. Mimari değişti. Eskiden olsaydı böyle dümdüz beton duvar içine kasvetli bir hava binanın içinde olurdu. Devleti bu tür binalarla vatandaşa soğuk gelen yüzü değiştiriyoruz. Eskiden kalan ne kadar yanlış varsa hepsini tepeden tırnağa değiştiriyoruz. Mimari deyip geçmeyin şehirlerimiz de güzelleşiyor bu mimarilerle. TOKİ bile artık binalarını bu kadim medeniyetin geçmişteki özelliklerini yansıtacak şekilde değiştiriyor. Hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Temeli Atıldı

Aksu Mahallesi eski SEKA arazisi üzerinde inşa edilecek olan 350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temeli; bugün Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli ve Sayın Valimiz Hasan Karahan’ın katılımlarıyla atıldı.

Aksu Mahallesi eski SEKA arazisi üzerine kurulacak olan Eğitim Araştırma Hastanesi için 06 Nisan 2017 Perşembe günü  saat 11:00’de temel atma töreni düzenlendi.

350 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temel atma töreninde konuşan Vali Hasan Karahan, Giresun’un uzun süredir beklediği bir yatırımın temelini atarak hayata geçirme yönünde ilk adımı atmaktan duydukları mutluluğu belirterek, “Hayırlı olsun.  Uzun zamandır beklediğimiz, uzun zamandır hasretini çektiğimiz Giresun’umuzun çehresini değiştirecek, kaderini değiştirecek güzel bir yatırım. Giresun fındığın başkenti bu zamana kadar inşallah sağlığında başkenti olacak. Fındığın başkenti olması coğrafi koşulların sonucundadır. Fakat Sağlık konusunda başkent olması yönünde ilerlemesi özellikle Sayın Başbakan Yardımcımızın başından sonuna kadar takip ettiği projeyle gerçekleşiyor. Giresun’umuz daha güzel hizmetlere layık. Giresun’umuz günden güne gelişerek gerçekten yaşanan, yaşanabilecek bir şehir oldu. Başhekimimiz Tuncer bey burada by-pas ameliyatı oldu ve 6 damarı değişti. Giresun bu şartlara ulaştı.  Emeği geçenleri tebrik ediyorum teşekkür ediyorum. Giresun daha iyi hizmetlere layık. Bu bölgemiz canlandı. Burası eski bir SEKA arazisiydi. Atıl durumdaydı yıllardır ama sorun çözüldü. Baş tarafta çotanak arena stadının temelini attık. Ortada TOKİ konutları yükseldi. Yarısı yapıldı TOKİ konutlarının, diğer yarısı da yapılacak. Bugünde temelini atacağımız hastaneyle birlikte burası gerçekten Giresun’un modern yüzü olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de, “Hiç olmadığı kadar küresel ölçekte destek alan terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele sonucunda belini kırdık ve mücadelemiz sürecektir. Bütün bunlara karşı Türkiye’nin yatırımlarında hız kesmedik ve Türkiye üç kat daha büyüdü. Bu mücadele devam edecek. Bu topraklara saldırı devam ettiği sürece bu terörün bu topraklardan sökülüp atılması için bu mücadele kararlılıkla devam edecek. Bu milleti tek parça tutabilmek için devam edecek. Terör küresel ölçeklerde destek almasına rağmen aynı anda üç ayrı terör örgütü tarafından saldırı olmasına rağmen terörün belini kırdık. Bu mücadele devam edecek, diğer taraftan bu ülkenin zenginleştirilmesi için elbette sürdürmemiz lazım. Ülkeye yönelik tehditler var diye diğer yatırımlarla ilgilenemeyiz diye bir mazeret üretme şansımız yok. Şuanda ilimiz bölgemiz için önemli olan bir yatırımın temelini atıyoruz.”dedi.

Aksu Mahallesinde inşaatın yapılmasına başlanılan arazi 1922 Ada 3 Parsel (Eski SEKA Fabrikasının bulunduğu arazi)’de toplam parsel alanı 76 bin 50 m² olan arazide bina taban alanı 13 bin 713,54 m², toplam inşaat alanı 72 bin 737,98 m² olarak yapılması planlanmaktadır. Bina içerisinde 28 otopark, bina dışarısında 836 otopark ve 46 engelli otoparkı olmak üzere toplam 910 adet otopark bulunmaktadır.
Yapılacak olan Eğitim Araştırma Hastanesi; Y, T ve P şeklinde 3 blok halinde 14 adet binadan oluşacak. Y Bloklar 4 adet binadan oluşmakta olup 7 katlı, T Bloklar 6 adet binadan oluşarak, 4 katlı olacak. P Bloklar 4 katlı 4 adet binadan oluşacak.  Her bina ait olduğu bina içerisinde birbirine bitişik olarak inşa edilecek olup birbirlerine kolayca geçiş sağlanacak.
Hastanede kreş, 4 adet günlük operasyon odası, 16 adet ameliyathane, Nükleer tıp, Patoloji, Radyoloji, Sezaryen Odası, Merkezi sterilizasyon, Eczane, Kardiyoloji, çeşitli laboratuvarlar, Çocuk, Acil, 43 yataklı Medikal Sığınak, 72 tek kişilik ve 80 adet çift kişilik oda, palyatif bakım yatak sayısı 27, yanık yatak sayısı 4 ve mahkum servisi yatak sayısı 5, Erişkin 1.-2. ve 3. basamak yoğun bakım yatak sayısı 72, yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı 27 olup toplamda 99 yoğun bakım yatak sayısı vardır. Anjio salonu 2’dir. Poliklinik oda sayısı toplam 145’tir. Kemoterapi Polikliniği, Nükleer Tıp Polikliniği ve Diyaliz Polikliniği ile diğer poliklinikler de mevcuttur.

Giresun Şehidini Ebediyete Uğurladı

Şırnak ili Gabar Dağı bölgesinde sürdürülen operasyonlarda el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan J.Uzm.Çvş. Ufuk Bingöl, 5 Nisan Çarşamba günü Giresun Merkez Hacı Miktat Camiinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak ili Gabar Dağı bölgesinde bulunan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensupları ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek için icra edilen Şehit Piyade Er Bayram Kardaş operasyonu kapsamında 4 Nisan Salı günü saat 08.30 sıralarında BTÖ mensupları tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu olay yerinde şehit olan J.Uzm.Çvş. Ufuk Bingöl’ün ay yıldızlı Türk Bayrağına sarılı naaşı, öğle saatlerinde Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim Araştırma Hastanesinin morgundan alınarak önce Teyyaredüzü Mahallesindeki baba evine götürülerek, komşuları ile helalleştirildikten sonra kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde Merkez Hacı Miktat Cami avlusuna getirildi.

Giresun Merkez Hacı Miktat Cami avlusunda düzenlenen tören esnasında, Şehidimizin eşi Ayşegül Bingöl, kucağında 2 yaşındaki kızı Emine Eylül Bingöl ile birlikte şehidimize asker selamı ile selam durdu.

Düzenlenen cenaze törenine şehidimizin ailesinin yanı sıra; Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Vali Hasan Karahan, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Giresun Milletvekilleri Bülent Yener Bektaşoğlu, Cemal Öztürk ve Av. Sabri Öztürk, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, 22.Dönem Giresun Milletvekili Hasan Aydın, 25.Dönem Giresun Milletvekili Dr. Orhan Erzurum, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Adli, Askeri ve Mülki erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Şehit J. Uzm. Cvş. Bingöl, İl Müftüsü Muhittin Oral’ın Hacı Miktat Cami avlusunda öğle namazını müteakip kıldırdığı cenaze namazının ardından ilimiz Merkeze bağlı Esentepe köyündeki aile kabristanlığında tekbirler ve dualarla toprağa verildi.

Tören boyunca şehidimizin ailesini biran olsun yalnız bırakmayan Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli ve Sayın Valimiz Hasan Karahan şehidimizin babası ve eşi başta olmak üzere acılı aileye taziyelerini ileterek sabır ve metanet dileklerinde bulundu.

Şehit J. Uzm. Cvş. Bingöl, dualar ve tekbirler arasında toprağa verildikten sonra tabutuna sarılı bulunan Türk Bayrağı ile cenaze merasimi boyunca tabutunun önünde taşınan çerçeveli fotoğrafı Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin Canikli ve Sayın Valimiz Hasan Karahan tarafından, şehidin babasına teslim edildi.

Şehidimizin cenaze törenine; Sayın Cumhurbaşkanımızın, TBMM Başkanımızın, Başbakanımızın, Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli’nin, İçişleri Bakanımızın ve Valiliğimizin çelenkleri başta olmak üzere çok sayıda çelenk gönderildi.

VEFAT İLANI

Köyümüzün değerli insanlarından Aslan Büyükkaya’nın hanımı ve Dernek üyemiz Nuri Büyükkaya’nın annesi Kıymet yenge Hakkın rahmetine kavuşmuştur.Merhumenin cenazesi köye götürülmüştür.Pazar günü Öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınarak,Balıklısu Köyünde toprağa verilecektir.Merhumeye Allah’tan rahmet,yakınlarına sağlık ve hayırlı ömürler dileriz.Mekanı Cennet olsun.

T E B R İ K

Mübarek üç aylara girmiş bulunuyoruz.İlk Kandilimiz de Regaip Kandilidir.Günahlardan kurtulmaya,Allah’a yaklaşmaya vesile olan bu mübarek gün ve gecenizi tebrik eder,başta Ülkemiz ve İslam dünyasına hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ederiz.

KONGRE İLANI

Derneğimizin 12.kongresi 9 Nisan 2017 pazar günü Zeytinburnu Öğretmenevinde saat 14:00’de aşağıdaki gündem maddelerine göre toplanacaktır.
G Ü N D E M :
1- Açılış ve yoklama.
2-Divan heyetinin seçimi.
3-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı.
4-Faaliyet raporunun okunması.
5-Denetleme kurulu raporunun okunması.
6-Faaliyet ve denetleme kurulu raporlarının ibrası.
7-Üç yıllık tahmini bütçenin açıklanması.
8-Yönetim kurulu ve denetleme kurullarının seçimleri.
9-Dilek ve temenniler.
10-Kapanış