Köyümüzden Manzaralar

Köyümüzün muhteşem manzarası bir başkadır. Orada olabilmek, orada bir yudum nefes teneffüs edebilmek dünyalara değer. Devamı »

KÖY YOLUNDA HEYELAN

Köyümüzün yolu Kabataş mevkiinde kapanmıştır.Köyümüzün sahil,Keşap ve Giresun ile bağlantısı Emeksan köyü üzerinden sağlanmaktadır.Kabataş mevkiinde geçen yıl heyelan meydana gelmişti.Bu yıl da oraya istinat duvarı yapım çalışmaları başladı.Yağış nedeni ile mevcut yolda çökme meydana geldi.Şu anda araba geçememektedir.Alternatif olarak Emeksan-Karakoç yolu kullanılmaktadır.Bu durum yol ve zaman açısından kayıplara neden olmaktadır.Bu gibi hallerde köy yolu için bir alternatif yola ihtiyaç vardır. O da köümüzü kışla-orman üzerinden (doğu tarafından ) Kaşaltına bağlamaktır.Şu anda bu yolun büyük bir kısmı açıktır. Geriye 200 m.lik bir bağlantı yoluna ihtiyaç vardır.Bu konuda yetkililerimizin harekete geçmesi çok faydalı olacaktır.

VEFAT İLANI

Köyümüz sakinlerinden Veli Tural ağbeyimiz vefat etmiştir.Cenazesi bugün (18 Ocak) ikindi namazından sonra köyümüzde toprağa verilecektir.Kendisine Allah’tan rahmet,yakınlarına sabırlar dileriz.

Ordu-Giresun havalimanı 1 milyon yolcu ağırladı…

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde 2011’de temeli atılan Türkiye’nin önemli prestij projelerinden Ordu-Giresun Havalimanı, 22 Mayıs 2015’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı. Denizin doldurulması yoluyla yapılan havalimanı, açıldığı günden itibaren turizme katkısının yanı sıra daha önce çevre illerdeki havalimanlarını kullanmak durumunda kalan yöre halkına da ulaşımda büyük kolaylık sağladı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada, Gülyalı ilçesinde deniz üzerine taş dolguyla inşa edilen dünyanın üçüncü, Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın, yaklaşık 360 milyon liraya tamamlandığını belirtti.

Şu anda günlük 20 sefer düzenlendiklerini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, en çok seferlerin İstanbul, Ankara ve İzmir’e gerçekleştirildiğini kaydetti. Vali Balkanlıoğlu, havalimanının açıldığı günden bu yana en çok İstanbul, Ankara, İzmir ve Kıbrıs’taki gurbetçileri sevindirdiğini belirterek, “Havayolu artık halkın yolu ve herkesin rahatlıkla kullandığı ulaşım araçlarından olduğundan, yolcular bu havalimanına rağbet etmeye başladı. Dolayısıyla açıldığı günden bu yana havalimanının yolcu kapasitesi 1 milyonu buldu. Birkaç gün içerisinde bu rakam 1 milyonu da geçecektir. Açıkçası bu bizler için gurur kaynağı olmuştur” diye konuştu.

aaa

VEFAT İLANI

Köyümüzden Merhum Zıbıtoğlu Eyüp Küçükada’nın hanımı Türkan yenge vefat etmiştir.Cenazesi 29 Aralık Perşembe günü öğle namazına müteakip köyümüzde toprağa verilecektir. Merhumeye Allah’tan rahmet,yakınlarına sabırlar dileriz.

MEVLİD KANDİLİ

Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed, 12 Rebiülevvel günü dünyamıza teşrif etmişlerdir.Yeni bir dönemin başlangıcı olan bu günün başta İslam alemine ve Dünyamıza hayırlar getirmesini Allah-ü Teala’dan niyaz ederiz. Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

B İ Z L E R D E N H A B E R L E R

*Dernek Üyemiz Nuri Büyükkaya,rahmetli Mehmet amca için mevlit okuttu.
*Dernek Üyemiz Şevki Harmandar köydeki evinin çatısını yeniledi.
*Dernek Üyemiz Yusuf Uslu köydeki dede evini yeniliyor.
*Köy Muhtarımız Mustafa Deniz’i kız kardeşi Nezire hanım vefat etti.
* Merhum Alişanoğlu Osman’ın hanımı Güllü yenge vefat etti.
*Köyümüz esnafı Servet Büyükkaya ve ailesi Umre ziyaretine gidiyorlar.
*Değerli iş adamımız Cemal (Mustafa) Aydoğdu’nun hanımı ve eski dernek başkanımız Mehmet Aydoğdu’nun annesi Lütfiye hanım vefat etti.
*Cemal ( Mustafa) Aydoğdu uzun zamandan beri satılığa çıkardığı Tekkiraz’daki fındık bahçesini, Dereli’den bir vatandaşa satmıştır.

T E B R İ K

24 Kasım Öğretmenler günü çalışan ve emekli olmuş bütün öğretmenlerimize kutlu olsun.Sağlıkla ve mutlulukla nice güzel günlere ulaşmaları dileklerimizle….

VEFAT İLANI

Değerli hemşehrimiz ve işadamımız Cemal Aydoğdu’nun hanımı ve derneğimizin eski başkanlarından Mehmet Aydoğdu’nun annesi Lütfiye hanım vefat etmiştir. Yarın öğle namazına müteakip Çeliktepe merkez caminden kaldırılacaktır. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileriz.

VEFAT İLANI

Köy Muhtarımız Mustafa Deniz’ın kız kardeşi Nezire Aynur vefat etti. Cenazesi Giresu’a götürülerek Gönüllü Köyünde toprağa verilecektir. Merhumeye Allah’tan rahmet yakınlarına ve Muhtarımıza Allah’tan sabırlar dileriz.

ÜYE VE HEMŞEHRİLERİMİZDEN HABERLER

*Mehmet Büyükkaya (Nuri Mehmedi) amcamız vefat etti.
*Merhum Alişanoğlu Osman amcanın hanımı Güllü yengemiz de vefat etti.
*Dernek üyemiz Yusuf Uslu köyümüzde dedesinden kalan evi restore ettiriyor.
*Dernek Başkanımız yahya Harmandar’ın köyümüzde yaptırdığı evin inşaatı devam ediyor.
*Dernek üyemiz Halil İrahim Harmandar ve arkadaşları II.halı mağazalarını Zeytinburnu 58. Bulvar Caddesine açtılar.
*Dernek üyemiz Hacı Salih Küçükada’nın oğlu Enes aserden terhis oldu.
*Dernek üüyemiz Hasan Küçükada’nın oğlu Berat Yüzme kursları veriyor.Ayrıca Polis olmak içın girişimlerde bulundu.
*Derneğimi yeni sezon üye toplantılarına başladı.
*Dernek üyemiz Namık Uslu’nun oğlu Mustafa İstinye Üniversitesinde öğrenime başladı.
*Hemşehrimiz Hasan Küçükada, (ABD’ çalışıyor) annesi Ayşe yengeyi ABD’ götürdü.
*Havaların soğuması ile birlikte köyümüzün nüfusu azalmaya başladı.
*Almanya’da yaşayan İdris Harmandar’ın oğlu Burak evlenmiştir.
*Askerden dönen Enes Küçükada için ailesi Mevlid okuttu.
*Hemşehrimiz Mustafa Tural,oğlu Emre’yi evlendiriyor.