Köyümüzden Manzaralar

Köyümüzün muhteşem manzarası bir başkadır. Orada olabilmek, orada bir yudum nefes teneffüs edebilmek dünyalara değer. Devamı »

YAĞLIDERE’YE ‘GÖLET’ YAPILACAK

Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, ilçeye Gölet projesi müjdesini verdi.

Yeni projenin yapılmasıyla ilçenin çehresinin daha da değişeceğini ifade eden Kırhasanoğlu, Gölet projesi ile birlikte kazankaya bloklar bölgesine kentsel dönüşüm projesi kazandırılması için sondaj çalışmasına başlandığını inşallah bu önemli hizmeti de ilçeye kazandırmak için takipçisi olacağız” dedi.

BU LEZZETLER PERHİZ BOZDURUR..

Anadolu’nun birbirinden enfes lezzetleri Zeytinburnu 14. Yöresel Günler Şöleni’nde görücüye çıktı. Aranıp da bulunamayan yöresel tatların aynı çatı altında buluştuğu şölen, 15 Ekim Pazar günü’ne kadar devam edecek.
Her gün farklı bir yörenin kendine has lezzetleri ikram ettiği Zeytinburnu 14. Yöresel Günler Şöleni tüm hızıyla devam ediyor. 15 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek olan şölende Anadolu’nun tüm il, ilçe ve köyleri Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda kurulan stantlarda yöresel tatlarını yarıştırıyor.
Ağrı, Ardahan, Adıyaman, Bitlis, Bursa, Bolu, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Elazığ, Giresun, Konya, Kars, Kırklareli, Malatya, Kırşehir, Yozgat, Hakkari, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep gibi memleketlerin yöresel tatlarını sergilediği Yöresel Günler Şöleni’nde Konya pidesinden Bursa İskenderine, Çanakkale Ezine peynirinden Gaziantep cevizli lokumuna, Ordu fındığından Malatya kayısısına, Bitlis-Sason balından Edirne tava ciğerine, Erzincan otlu peynirinden Afyon sucuğuna, hamsi tavadan Rumeli böreğine kadar Anadolu bölgelerine ait birbirinden lezzetli meşhur yöresel tatlar Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda vatandaşların beğenisine sunuluyor.

Dereyolu Ordu’yu uçuracak..

Ordu Valisi Seddar Yavuz, ilk kez Osmanlı döneminde 1880 yılında gündeme getirilen, Sultan Abdülhamit döneminde projesi Fransız mühendislere çizdirilen, yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun Ordu’yu uçuracağını söyledi.

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun tamamlanması için çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Karadeniz-Adeniz(Dereyolu) projesinin son durumu hakkında da bilgiler veren Vali Yavuz, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesinin Ordu için son derece önemli olduğunu kaydetti. Yavuz, “Bence, Ordu’yu uçuracak bir projedir. Çünkü, toplamı yaklaşık 900 kilometre. civarında olan projenin, 100 kilometrelik kısmı ilimiz sınırları içinde yer almaktadır. Bu proje kapsamında da, farklı uzunluklarda toplam 10.194 metre uzunluğunda 24 adet tek tüp tünel yapılıyor. 330 metre uzunluğunda 1 adet viyadük, farkı uzunluklarda toplam 243 metre uzunluğunda 5 adet köprü yapılıyor. Bu projeye de yaklaşık 1 milyar 100 milyon TL civarında kaynak aktarımı yapıldı. Dolayısıyla bu projenin yapımının, Eskişehir’de, Konya’da yol yapar gibi olmadığını herkesin bilmesi gerekir. Bu projenin yapımında şu anda oldukça iyi durumdayız. Bu projeyi bitirebilmek için de yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Yapımının tamamlanmasının uzun süreceğini düşünmüyorum. Bu tarz yapımı zor projelerin biraz zaman alacağını herkesin bilmesi gerekiyor” dedi.

DÜĞÜN MERASİMİNE DAVET

Köy Muhtarımız Mustafa Deniz; Kızı Semra Deniz’i evlendiriyor.29 Eylül Cuma günü köyümüzde kına gecesi yapılacak.1 Ekim Pazar günü,saat 19 00-23 00 arası Giresun sanayi sitesinde bulunan Konak düğün salonunda düğün merasimi yapılacaktır. Bütün hemşehrilerimiz davetlidir. Hayırlı olmasını dileriz.

KÖYÜMÜZDE ELEKTRİKTE YENİ DÖNEM

Köyümüze elektrik geleli 40 yıl olmuştur.Bu zaman zarfında direkler eskidi ve çürüdü.Yağan kara dayanamadı devrildi.Yaz gelince köy nüfusu arttı.Trafo yetersiz kaldı.Sık sık elektrik kesilir oldu.İnsanlarımız karanlıkta kaldı.Sabırla hep yetkililer arandı.Çözüm üretilmesi istendi.Sonuç yok….Neyse 2017 yılı Ağustos ayına geldik.Yetkililer çıkageldiler.İşçiler,makinalar geldiler.Eski direklerin yerine yeni demir direkler dikildi.Direkler yol boyunca dikildi.Köşe ve kavşaklara dört köşe direk,aralara demir direk ve aralara da ağaç direkler dikildi.Eski ağaç direkler kesilip kaldırıldı.Yeni ve toplu kablolar çekildi.Eski trafonun yanına yeni direk ve trafo takıldı.Artık köyümüzün elektrik şebekesi yenilendi. İnşaallah bundan sonra elektrik kesilmez.Bu arada elektrik işçileri ve çalışanlar köylümüz misasirperverliğini göstermiştir.Onların kaçan ve işçileri yemeksiz bırakan aşçılarının yerine köylümüz nöbetleşe olarak yemek yedirmişlerdir.Yeni elektrik şebekemiz hayırlı olsun…

BAŞSAĞLIĞI

Dernek Başkanımız ;Yahya Harmandar’ın,Dernek üyemiz Ahmet Harmandar’ın,Hasan Harmandar’ın anneleri Hatice Harmandar, 15 Eylül Cuma günü vefat etmiştir.Cenazesi 16 Eylül Cumartesi günü Balıklısu Köyünde toprağa verilmiştir.Merhumeye Allah’tan rahmet ,evlatlarına ve yakınlarına sabırlar dileriz.Mekanı cennet olsun.

DÜĞÜN MERASİMİNE DAVET

Dernek üyemiz Atilla Karakaya 23 Eylül Cumartesi günü oğlu Emre’yi evlendirmektedir. Saat 19:00 ile 23:00 arası Alibeyköy Veysel Karani Camii yanında Seramoni2 düğün salonunda merasim yapılacaktır. Bütün dernek üyelerini davet etmektedir.

KÖYÜMÜZ BU SENE ŞANTİYE GİBİ..

Bu yaz köyümüz çok hareketli. Önce Efendi Karakılıç’ın evinin yanına menfez inşaatı başladı ve halen devam etmektedir.

Fındık sezonu da başladı. Köyümüz kalabalıklaştı, cıvıl cıvıl insanlarla doldu.

Diğer taraftan yıllardan beri yılan hikayesine dönen köy elektrik hatlarının yenilenmesi çalışmaları da başladı. Bütün elektrik direkleri değişiyor. Yol boyunca yeni hatlar çekiliyor. Yeni direklerin birçoğu metalden yapılmış. Direklerin yerleri kepçe ile eşiliyor, vinç marifeti ile direkler dikiliyor daha sonra dipleri hazır beton ile kapatılıyor. Ayrıca birçok direkte gece aydınlatmaları da mevcut. Bu iş için çalışan işçilerde köy okulumuzda misafir ediliyor.

Bir de Harşit (Doğankent)’den gelip, köyümüzden geçen yüksek gerilim hatlarını taşıyan direkler de değişiyor. Bu iş için de birçok araç ve insan uğraş veriyor.

Velhasıl köyümüz şantiye gibi gelen-giden araçlar, ağır vasıtalar ve çalışanlar… Köyümüze yapılan hizmetler bizleri neşelendiriyor…

Hayırlı olsun..

DÜĞÜN MERASİMİNE DAVET..

Köyümüz esnaflarından Okan Usta (Küçükada) sizleri oğlu Tamer’in düğününe davet ediyor.
Bizler de hayırlı olsun diyor, gençlerimize mutluluklar dileriz..

Kına: 21 Temmuz Cuma
Saat: 19:00-23:00
Yer: Küçükyalı Atatürk Cad. No:13/A Maltepe/İSTANBUL