ORDU’DA TERÖR OPERASYONU

Ordu’da bir teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından, kaçan 4 terör örgütü mensubu için bölgede başlatılan operasyon devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Mesudiye ile Gölköy ilçeleri arasında, Haruniye Mahallesi mevkisinde bir grup terörist ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilerken, kaçan 4 terörist için bölgede başlatılan geniş çaplı operasyon sürüyor.

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı Özel Harekat ekibi ile İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Timi’nin takviye edildiği bölgede, arazi tarama faaliyetleri devam ediyor.

Öte yandan, öldürülen teröristin üzerinde bir uzun namlulu silah, bir roketatar, el bombaları, dürbün, el yapımı bomba ve yaşam malzemeleri ele geçirildiği öğrenildi.

Teröristin cesedi, Gölköy Devlet Hastanesi morguna kaldırılırdı. Bu sırada hastanenin önünde toplanan vatandaşları, polis ekipleri sakinleştirdi.

Bu arada, teröristlerin bir aracı gasbettiği iddiası üzerine, polis ve jandarma ekipleri, ilçenin giriş ve çıkışlarında arama yapıyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Teröristleri bölgemizden temizlemeye kararlıyız.” dedi.

Kentin birçok ilçesinde asker ve polisin yürüttüğü operasyonların devam ettiğini belirten Balkanlıoğlu, “Gece gündüz uyumadan teröristlerin peşindeyiz. İnşallah daha iyi sonuç alacağız. Bu konuda Ordulu vatandaşlarımız da üzerine düşeni yaparak, en ufak şeylerde dahi bize ihbarda bulunuyor. Biz de gelen her ihbarı titizlikle değerlendiriyoruz.” diye konuştu.