SELİN BİLANÇOSU YAVAŞ YAVAŞ ORTAYA ÇIKIYOR

Doğu Karadeniz’de önceki gün etkili olan yağışlar Trabzon’un Beşikdüzü ilçesiyle Giresun’un Eynesil ilçesinde hayatı olumsuz etkilemişti. Sel sularının çekildiği, kapıl köy yollarının açılmaya başladığı Eynesil ilçesinde selin yol açtığı tahribat ortaya çıkmaya başladı.

Eynesil ilçesine bağlı Kemerli köyünde hasar tespit çalışmaları başlarken, şiddetli yağmurun yol açtığı toprak kayması sonucu köye bağlı birçok mahalleye ulaşım hala sağlanamıyor. Köylerde, sel sularının ise birçok ev ve araca zarar verdiği gözlendi.

Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, öncelikli olarak ulaşıma kapalı olan mahalle ve köy yollarının açılmaya başlandığını elektrik ve temiz içme suyunun verilmeye çalışıldığını söyledi. Sel sonrası zarar gören su şebekelerinin onarım çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Somuncuoğlu, “Topallı deresi üzerinde yıkılan köprü içinse geçici bir çözüm bulmaya çalışıyoruz çünkü bu köprü üç mahalleyi bir birine bağladığından dolayı önceliğimiz arasında” dedi.