Tarihçemiz

DERNEĞİMİZİN TARİHÇESİ

28/02/1994 tarihinde dernek kuruluşu ile ilgili belgeler yetkili mercilere verildi. Daha sonra dernek merkezi Bayrampaşa Kocatepe mahallesinde açıldı.İlk genel kurulunu 03/07/1994 tarihinde yaptı.Dernek başkanlığına Aycan ER seçildi.Yönetim kuruluna da Ahmet TOSUN, Tuncer HARMANDAR, Emin KÖROĞLU seçildiler.

Derneğin hızla üye sayısı arttırıldı.63 üye ile çalışmalarına devam etti. Derneğimiz 15gün arayla üye toplantıları yaptı.Üyelerin kaynaşmaları sağlandı.Yardıma muhtaç üyelere yardım edildi.Esnaf , hasta, cenaze, doğum…gibi durumlarda ziyaretler yapıldı. Derneğin tanıtımı için takvimler basıldı.Bu takvimler hem İstanbul’da hemde köyde dağıtıldı.Köyün ihtiyaçları karşılandı. Ramazan da fakirlere kumanya dağıtıldı.
Derneğimiz iki yılda bir kongre yapmaktadır.İkinci kongresini 07/11/1996 tarihinde yaptı.Başkanlığa Yahya HARMANDAR, üyeliklere Ali KÜÇÜKADA, Mehmet ER, Zeki TOSUNOĞLU ve Asaf ER seçildi.Bu yönetim kurulu da aynı çalışmaları sürdürdü.İlk defa iftar programı yaptı. Dernek adına hediyelik eşyalar bastırdı ve sattı. Üniversite öğrencilerine burs verdi.Fakir çocukları giydirdi.

Dernek başkanı Yahya HARMANDAR 28/02/1998 de istifa etti ve Ertuğrul KARAKAYA başkanlığa geldi. Derneğimiz 29/03/1999 günü Zeytinburnu Beştelsiz mahallesindeki yerine taşındı.Açılış sırasında büyük bir tören yapıldı.Zeytinburnu Belediye başkanı Adil EMECAN’da törene katıldı.Faaliyetlerimiz Zeytinburnu’nda da devam etti. 21/06/1998 de 3.olağan kongre kongre yapıldı.Başkanlığa Ömer KÜÇÜKADA, üyeliklere de Ahmet HARMANDAR, Yusuf USLU, Mert YAVUZ ve Bilal KUTLU seçildiler.Dernek merkezi devamlı açık tutulmaya çalışıldı. Üyelere ve çevredeki esnafa çay satışı yapıldı.

Yönetim kurulu 24/09/1999’da Kaşaltı, Saraycık ve Gürpınar köylerinin katılımı ile büyütülmesine karar aldı. 17/02/2000 tarihinde Ömer KÜÇÜKADA’nın istifası ile Bilal KUTLU başkanlığa getirildi. 02/04/2000 tarihinde 4.genel kurul yapıldı. Tüzük değişikliği yapılarak derneğimize BALIKLISU VE ÇEVRE KÖYLERİ ismi verildi.Bu seçimde başkanlığa Mehmet AYDOĞDU üyeliklere, Orhan AKKAYA, Namık USLU, Halit KÖROĞLU ve Bilal KUTLU seçildiler.

Dernek faaliyetleri devam ederken ağırlık sportif faaliyetlere verildi.Halı saha maçları yapılmaya başlandı. 22/04/2001 de başkan Mehmet AYDOĞDU istifa etti. Yerine Asaf ER yönetim kurulu tarafından seçildi. Derneğimiz 30/05/2001 tarihinde aldığı kararla ESENLER ilçesi Havaalanı Mahallesine taşınma kararı aldı. Yönetim kurulu 14/10/2001 tarihinde olağanüstü kongre kararı aldı. Bu 5.konge olmaktadır. Dernek tüzüğünde birçok değişklikler yapıldı.Derneğin ismi de BALIKLISU-SARAYCIK ve ÇEVRE KÖYLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ olarak değiştirildi. Dernek başlanlığına Aytekin AKKAYA üyeliklere de Mehmet ER, Berat AKKAYA, Musa AKKAYA ve Asaf ER getirildiler.

Derneğimizin daha büyük kitlelere hitap etmesi için çalışmalara başlandı. Büyük bir piknik yapıldı.Yardım faaliyetleri devam etti.Üye sayısı arttırıldı. Dernek merkezi devamlı açık tutulmaya başlandı. 21/04/2002’de derneğimiz 6.olağan kongresini yaptı.Başkanlığa Aytekin AKKAYA üyeliklere Berat AKKAYA, Musa AKKAYA, Ahmet KARAKAYA ve Emin KÖROĞLU seçildiler.
Bu köylerin birleştirilmesi ve derneğin genişletilmesi bazı insanlar tarafından iyi karşılanmadı.Derneğin daha çok büyümesi ve gelişmesi yerine küçülmeye doğru gittiği görüldü.

Dernek yönetim kurulu 02/03/2003 tarihinde aldığı 7.olağanüstü kongre kararıyla, tüzük değişikliği ve köylerin ayrılması gündemi ile toplantı yaptı. Bu kongrede yeniden BALIKLISU VE ÇEVRE KÖYLER KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ismini aldı. Yönetim kurulu seçiminde başkanlığa Aycan ER üyeliklere de Mustafa TURHAN, Zeki TOSUNOĞLU, Emin KÖROĞLU ve Yahya HARMADAR seçildi.Bu ayrılmayla birlikte Saraycık ve diğer köylerdeki üyeler istifa ederek dernekten ayrıldılar. Derneğimiz bir müddet ESENLER’de bulunduktan sonra 15/12/2003 tarihinde yönetim kurulu kararı ile KÜÇÜKÇEKMECE,Altınşehir mahallesine taşındı.Faaliyetlerini burada sürdürdü.

Derneğimiz 18/04/2004 tarihinde 8.olağan kongresini yaptı.Başkanlığa Aycan ER üyeliklere Mehmet ER, Ali TOSUNOĞLU, Yahya HARMANDAR ve Yusuf USLU seçildiler.
Yönetim kurulu 23/05/2005 tarihinde aldığı bir kararla ZEYTİNBURNU, Merkezefendi mahallesine taşınmaya karar verdi. Faaliyetlerine burada devam etti.

23/04/2006 tarihinde derneğimiz 8.olağan kongresini yaptı.Başkanlığa Aycan ER üyeliklere de Ali Kemal ER, Ali TOSUNOĞLU,Yahya HARMANDAR ve Emin KÖROĞLU seçildiler.Bu arkadaşlarımız 2 yıl boyunca derneğimize hizmet ettiler.Derneğimizin daha fazla tanıtılması,köyümüzden ve Giresun’dan haberleri almak amacı ile 3 Temmuz 2006’da internet sitemizi kurduk.Beklenenden çok ilgi gördük Yakın çevremizdeki köylülerimizinde haberlerini yayınladık.Amacımız ziyaretçi sayımızı arttırmaktır.

06/04/2008 tarihinde derneğimizin olağan kongresini yaptık.Yapılan tüzük değişikliği ile seçimizlerin 3 yılda bir yapılması kararı alındı.Seçim sonunda yönetim kurulu şu şekilde oluştu.Yine başkanlığa Aycan ER seçildi.H.Ali KÜÇÜKADA başkan yardımcılığına, Ali TOSUNOĞLU sekreterliğe ,Yahya HARMANDAR muhasipliğe ve Hasan HARMANDAR da asil üyeliğe seçildiler.

Derneğimiz halen faaliyetlerine devam etmektedir.Ayda bir geniş katılımlı toplantılar yapılmaktadır. Üye sayımız 50 dir.Üye sayısının çoğaltılmasına ve fedakar insanların yanımızda yer almasına çalışıyoruz.Ayrıca 18 yaşını dolduran gençlerimizi derneğimize üye yapıyoruz.Dernekçilik fedakarlık ister.Artık internet üzerinde biz de varız. Bundan sonra sesimizi daha çok insana ulaştırmaya çalışacağız. Gelecek günlerde derneğimizin daha güzel faaliyetler yapması dileğiyle.

İstanbul’da oturan hemşehrilerimiz 1993 yılında biraraya gelerek köyümüz adına bir dernek kurulması düşüncesini ortaya attılar.
Yapılan çeşitli toplantılarda bu konunun önemi anlatıldı.Buna ihtiyaç olduğu kabul edildi.Çünkü: İstanbul’da oturanların birbirlerini daha iyi tanımaları, kaynaşmaları, birbirlerine yardımcı olmaları fikri benimsendi. BALIKLISU KÖYÜ YARDIMLAŞMA VE GÜZELLEŞTİRME DERNEĞİ ismi ile derneğimizin kurulmasına karar verildi.